RSS

About the Netherlands Helsinki Committee

Communicatie/Social media medewerker

 

Wie zijn wij?
Het Nederlands Helsinki Comité (NHC) streeft versterking na van de rechtsstaat, de democratie en de bescherming van de rechten van de mens in Europa. Belangrijke speerpunten zijn momenteel de verbetering van gevangenisomstandigheden, de rechten van slachtoffers van mensenhandel en de versterking van organisaties van burgers die zich inzetten voor mensenrechten en andere maatschappelijke vraagstukken. Dit werk wordt gecoördineerd vanuit een in Den Haag gevestigde kantoor van circa elf betaalde krachten en een aantal vrijwilligers en stagiairs.

 

De functie
De communicatie van het NHC wordt, onder begeleiding van vaste medewerkers, verzorgd door een team van drie vrijwilligers/stagiairs. De werkzaamheden worden in onderling overleg verdeeld.


Samen met andere leden van het team en met medewerkers van het NHC zul je werken aan het:


- (Mede) ontwikkelen en opzetten van een corporate communicatie- en social media strategie en het doelmatig inzetten van social media kanalen (website, Twitter, Facebook en LinkedIn).
- (Mede) ontwikkelen en opzetten van een NHC huisstijl handboek.

Jij bent daarnaast specifiek verantwoordelijk voor:

- Het verzorgen van regelmatige updates van de (Engelstalige) website d.m.v. nieuwsartikelen over projecten en mensenrechtenkwesties waarmee het NHC zich bezighoudt.
- Het (mede) verzorgen van de maandelijkse (digitale) NHC nieuwsbrief.

 

De kandidaat
- Je volgt een relevante opleiding op het gebied van Communicatie of hebt deze afgerond.
- Je hebt aantoonbare ervaring met social media en kunt complexe onderwerpen goed vertalen naar aansprekende web teksten.
- Je hebt kennis en/of ervaring met het (mede) verder ontwikkelen van corporate communicatie en social media vraagstukken.
- Je bent inzetbaar voor een periode van minimaal 5 maanden, voor ca. 20 uur per week
- De werktaal op het kantoor is Nederlands, een uitstekende beheersing van de (schriftelijke) Engelse taal is echter een vereiste.

 

Het NHC biedt een aantrekkelijke en uitdagende werksfeer waarin een grote mate van zelfstandigheid, eigen initiatief en creativiteit wordt gewaardeerd. We overleggen graag over de mogelijkheid tot het combineren van de stage met het schrijven van een paper of scriptie voor je studie.


Reis- en lunchkosten worden vergoed.

 

Sollicitaties kunnen per email gestuurd worden naar office@nhc.nl. Wegens vakantietijd is er geen deadline verbonden aan deze sollicitatie. Gedurende deze periode kunnen er al wel sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda Groeneveld, office manager/vrijwilligers-coördinator, op telefoonnummer 070 392 67 00.

 


Sponsors

 

 

webdesign websites